Freskokurs høsten 2023

Uke 49 - 50.

4. desember- 15. desember.


Benevningene al fresco (buon fresco) og al secco (fresco secco) står for de to vanligst forekommende teknikkene innenfor kalkmaleriet. Al fresco betyr at malingen er utført på våt nylagt puss og al secco at den utføres på en puss som tidligere er blitt lagt opp på vegg og som har fått tørke og hardne en tid. 

Kurset vil bestå av en kort teoretisk innføring om kalkmaleriets prinsipper, materialer og historikk. Deretter har kurset en praktisk tilnærming med fokus på grunnarbeidet og selve utførelsen av buon fresco: Å male på våt, nylagt puss. 

Hovedelementer i kurset er klargjøring av vegg/underlag, laging av kartong, overføring av denne til vegg, klargjøring/riving av pigmenter, blanding av mørtel, påføring av mørtel på vegg og maling, i hovedsak buon fresco.

Den andre uken vil være basert på selvstendig arbeid for utprøving av egne ideer og lærer vil være tilstede to dager denne uken.


Muralverkstedet på Lilleborg har en egen vegg som er laget for freskomaleri. Kurset avholdes i Muralverkstedet på Lilleborg, Ivan Bjørndalsgt. 27 på Sagene i Oslo



Maks 4 deltakere. Vi ønsker å ta i mot kunstnere som ønsker å bruke murale teknikker i sin praksis.

Deltakeravgift/materialutgifter: kr. 2500,-

( Det blir gitt mulighet for å søke om fritak eller reduksjon av materialkostnader om dette er til hinder for søkers deltagelse )

Søknaden må inneholde: -Dokumentasjon av 3-5 arbeider du mener er relevante. -Kort tekst som beskriver motivasjon for deltagelse. -Cv

Kombiner gjerne filene i en samlet PDF med en max str. på per bilde på 2. mb.

Søknad sendes til: muralverkstedet@gmail.com 

Merk søknaden i emnefeltet med “Freskokurs høst 23”

Søknadsfrist: Onsdag 22. november kl 24.00