Til høsten setter vi opp fire kurs for kunstnere:
AKT FORDYPNING uke 42-43 (13. – 24. oktober). Maks 12 deltakere
Lærer: Mette Lorentzen
Fordypning i akttegning og aktmaleri. Aktstudie og observasjon som utgangspunkt for å skape form gjennom valør, farge og temperatur. Kurset vil inneholde korte introduksjoner i grunnleggende temaer knyttet til aktmaleri og akttegning. Ut over det vil workshopen fungere som selvstudium, hvor det gis veiledning og tilbakemeldinger i henhold til ønske og behov.
Bring dine egne materialer for tegning og/eller maling. Oljemaling kan benyttes, men ikke løsemidler. Muralverkstedet har staffeli, male-/tegneplater (underlag), kraftpapir og kull.
Det vil i løpet av kurset være forskjellige modeller, og det vil veksle mellom kortere og lengre stillinger, samt stående, sittende og liggende stillinger.
Deltakeravgift/materialutgifter: kr. 2.500,-
*Informasjon om søknadsfrist m.m. lenger ned på siden.
—
MOSAIKK i uke 45-46 (3. – 14. november). Maks 8 deltakere
Lærer: Ebba Bring
Ordet mosaikk stammer fra latinske opus musivium, som betyr «arbeid viet til musene». Teknikken er flere tusen år gammel og opp gjennom historien er det brukt materialer som biter av stein, marmor, murstein, terracotta, keramiske fliser, innfarget opakt glass (smalti). Mosaikk kan anvendes på vegg, gulv og skulpturelle former.
Mosaikkurset starter med en teoretisk innføring i teknikken, dens materialer og en kort historikk. I hovedsak vil vi ha en praktisk tilnærming med støping av betongplater, forberedelser og skisser, laging av mørtel og kutting og setting av mosaikk i forskjellige typer mørtel. Verkstedet har et godt utvalg av italiensk smalti.
Deltakeravgift/materialutgifter: kr. 3.000,-
*Informasjon om søknadsfrist m.m. lenger ned på siden.
—
FRESKO i uke 47-48 (17. – 28. november). Maks 5 deltakere
Lærer: Mikael Øye Hegnar
Freskokurset vil bestå av en kort teoretisk innføring om kalkmaleriets prinsipper, materialer og historikk. Deretter har kurset en praktisk tilnærming med fokus på grunnarbeidet og selve utførelsen av buon fresco: Å male på våt, nylagt puss.
Hovedelementer i kurset er klargjøring av vegg/underlag, laging av kartong, overføring av denne til vegg, klargjøring/riving av pigmenter, blanding av mørtel, påføring av mørtel på vegg og maling, i hovedsak buon fresco.
Kurset avholdes i muralverkstedet på Lilleborg som har en egen freskovegg. Det er også mulig å støpe mindre plater til utprøving.
Benevningene al fresco (buon fresco) og al secco (fresco secco) står for de to vanligst forekommende teknikkene innenfor kalkmaleriet. Al fresco betyr at malingen er utført på våt nylagt puss og al secco at den utføres på en puss som tidligere er blitt lagt opp på vegg og som har fått tørke og hardne en tid.
Deltakeravgift/materialutgifter: kr. 2.500,-
*Informasjon om søknadsfrist m.m. lenger ned på siden.
—
ENKAUSTIKK i uke 49-50 (1. – 12. desember). Maks 8 deltakere
Lærer: Mikael Øye Hegnar
Enkaustikk, også kjent som voksmaleri, er maling med voksfarger som er et av de eldste bindemidlene vi kjenner til. Enkaustikk betyr å smelte sammen og refererer til hvordan teknikken utføres ved hjelp av varme.
I kurset vil vi arbeide med en begrenset palett, samt prøve ut forskjellige underlag som treplater og papir. Vi vil benytte ulike teknikker for å bearbeide og påføre voksen før den stivner.
Deltakeravgift/materialutgifter: kr. 3.000,-
*Informasjon om søknadsfrist m.m. lenger ned på siden.
————————————————
SØKNADSFRISTER OG KRAV TIL SØKNADEN:
-Søknadsfrist for å søke om plass på kurs i Akt fordypning og/eller Mosaikk er:
Mandag 8. september kl. 24.00
-Søknadsfrist for å søke om plass på kurs i Fresko og/eller Enkaustikk er:
Mandag 6. oktober kl. 24.00
OBS! Vi ønsker én søknad per kurs. Dersom du ønsker å søke på flere kurs må du sende inn én søknad for hvert kurs.
*Merk søknaden i emnefeltet med kurstype semester og år, for eks.:
“Mosaikk høst 25”.
*Søknaden må inneholde:
-Dokumentasjon av 3-5 arbeider du mener er relevante
-Kort tekst som beskriver motivasjon for deltagelse
-CV
*Kombiner gjerne filene i en samlet PDF. JPEG- og PDF-filer aksepteres også separat. Max str. er 2 mb. per bilde/fil.
Send søknaden med vedlegg til: muralverkstedet@gmail.com
Muralverkstedet tar ikke ansvar for søknader som ikke kommer frem pga. store vedlegg, mangler, eller feil i e-postadressen. Vi sender ut en bekreftelse på at vi har mottatt søknaden til de som kommer inn. Gi beskjed til oss dersom du ikke har fått en slik bekreftelse innen én uke etter søknadsfristen.
Foto: Ylve Thon, 2025